• Tel.: 0765620082
  • Gratis verzending boven 75 euro binnen NL
  • Achteraf betalen. Veilig en vertrouwd

9.11102 beoordelingen

Rollators

Verschillende modellen rollators in diverse prijsklassen.

  • Merken

22 Producten


Seen 22 of the 22 products

In deze categorie vind je al onze rollators. Wanneer je vragen hebt of niet zeker bent over welke rollator geschikt is neem dan contact met ons op. Wij geven graag persoonlijk advies! Dit kan via de telefoon of de live chat rechts onderin de website.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rollator?
Een rollator zorgt ervoor dat je langer zelfstandig mobiel kunt blijven. Zo kun je toch gaan winkelen, zelfstandig naar de kapper of naar het feestje van familie. Ook een handige bijkomstigheid van een rollator is dat de meeste modellen geschikt zijn om er even op te zitten om uit te rusten.
Waar moet je nu op letten bij het kopen van een rollator? BijzonderHandig geeft hierin graag advies.

Houd rekening met je lichaamslengte.
De meeste rollators zijn in hoogte verstelbaar en kunnen zo makkelijk worden aangepast aan je lichaamslengte. Belangrijk is dat de handvatten op de juiste hoogte staan ingesteld. Dit doe je als volgt: je houdt je armen recht langs je lichaam en de handvatten dienen dan op polshoogte te worden ingesteld. Je hebt de beste houding als je rechtop loopt en zoveel mogelijk tussen de handvatten.

De rollators in het hogere segment zijn vaak verkrijgbaar in verschillende maten, om de rollator nog beter af te stellen. Zo zijn de Topro Troja 2G,Rollator Nitro en de Ergo Primo Rollator verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zorg voor de juiste instellingen zodat je rug en gewrichten optimaal worden ondersteund! Tevens belangrijk is het maximale gebruikersgewicht van de rollator. De Server Rollator is een unieke rollator door de combinatie van zijn lichte gewicht (7,5 kg) en maximale belastbaarheid van 150 kg.

Waar wil je de rollator gebruiken?
Het is goed om je af te vragen of je de rollator alleen binnen of buiten wilt gebruiken of allebei? Ga je de rollator in huis gebruiken kies dan een rollator die niet te breed is. Dit om ervoor te zorgen dat je makkelijk kunt draaien in huis. Handig voor in huis kan een dienblad zijn op de rollator om spulletjes mee te nemen. Enkele geschikte modellen zijn de Let's Go Indoor Rollator, de Indoor rollator en de Serveerwagen met looprem. Gebruik je de rollator voornamelijk buitenshuis, dan is het belangrijk om te kiezen voor een rollator met bredere banden. Dit vergemakkelijkt het gebruik als u te maken krijgt met stoepjes, hobbelige paden of zachte ondergronden. Vaak heeft de rollator een voetpedaal om makkelijker met obstakels om te gaan. Geschikte rollators voor buitenshuis zijn bijvoorbeeld de Provo rollator, Topro Troja 2G en de Track rollator.

Een goede rollator voor zowel binnen- als buitenhuis is bijvoorbeeld de rollator Nitro.

Wat wil je met de rollator gaan doen?
Belangrijk is ook om je af te vragen wat je met de rollator gaat doen? Is hij alleen nodig voor het stukje lopen naar de winkel, moet hij dagelijks mee in de auto of ga je er flinke stukken mee wandelen?

Gaat u veel op pad en moet de rollator vaak mee in de auto, dan is de Track Rollator erg handig. Deze lichtgewicht rollator is dubbel opvouwbaar en kan zo gemakkelijk worden meegenomen in de auto. Ook voor op reis is bij makkelijk mee te nemen bijvoorbeeld in de trein of het vliegtuig.
Gebruik je de rollator voornamelijk voor het doen van de boodschappen dan is de Rollz Flex een handige en mooie rollator met ruime boodschappentas. Houd je van wandelen, maar kan je geen hele stukken meer achter elkaar lopen, dan is de Rollz Motion een uitkomst. Deze rollator is eenvoudig om te bouwen tot een duwrolstoel wanneer het lopen even niet meer gaat. Wil je een heel ander model en heb je liever een open gezichtsveld, kijk dan eens naar de nieuwste innovatie op rollatorgebied, de Ergo Primo.

Tips bij het gebruik van de rollator

  • Gebruik te rollator nooit om aan op te trekken om tot stand te komen wanneer u op een stoel of bank zit. De rollator kan namelijk kantelen. Gebruik altijd de leuningen van de stoel/bank om op de steunen.
  • Zorg dat de rollator altijd op de rem staat wanneer u tranfers maakt.
  • Als u de rollator gebruikt om op te zitten, zorg er dan altijd voor de rollator op de rem staat.
  • Door weersomstandigheden kan het glad zijn op de weg of stoep, let dan extra goed op bij het gebruik van de rollator.

Rollator accessoires
Wij bieden verschillende rollator accessoires om het gebruik en comfort van de rollator nog meer te optimaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de Quokka bags. Dit zijn tasjes voor op de rollator of rolstoel die in het zicht bevestigd kunnen worden.

Wordt een rollator vergoed?
Eenvoudige loophulpmiddelen zoals een rollator, wandelstok of krukken zitten niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Je kunt deze hulpmiddelen zelf kopen. Het is ook mogelijk dat de zorgverzekeraar deze hulpmiddelen heeft opgenomen in een aanvullende verzekering, dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar. 

Heb je een functionele bewegingsstoornissen waarbij een gewone rollator niet voldoet dan kan er vaak wel aanspraak gemaakt kan worden op een complex loophulpmiddel. Bijvoorbeeld door freezing bij de Ziekte van Parkinson. Wij kunnen deze complexe loophulpmiddelen niet aanbieden in ons assortiment, maar wij kunnen je er wel over informeren en op weg helpen.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Bijzonder Handig 9,1 / 10 - 1102 Reviews @ Feedback Company
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »